DORENA

5 gyorsan elkészíthető tápláló reggeli, hogy lendületesen kezdd a napot

2020. január 31. 02:36 - DORENA

A reggeli étkezés az egészségtudatos életmód alapja, mellyel újratöltheted az energiaraktáradat. Gyorsan elkészíthető, tápanyagokban gazdag reggeliket gyűjtöttünk, melyeket a sietős, kapkodós korai órákban is könnyen elkészíthetsz.

muesli-699381_1280.jpg

Barackos-mandulás zabkása

Hozzávalók (1 személyre):
1 csésze finomszemű zabpehely
2 csésze tej vagy növényi tej
1/2 tk. fahéj
1 ek. méz
1 tk. apróra vágott mandula
1 tk. lenmag

A tejet egy lábasban melegítsd meg, add hozzá a zabpelyhet és közepes lángon kb. 5-6 perc alatt főzd puhára. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a mandulát és a lenmagot. Kockázd fel az aszalt sárgabarackot, keverd össze a a pirult magokkal és szórd meg fahéjjal. Tálaláskor az aszalt sárgabarackos, pirított mandulás-lenmagos keveréket szórd a megpuhult, mézzel édesített zabkása tetejére.

Panini paradicsomos pestóval

Hozzávalók (1 személyre):
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
3 ek. paradicsomos pesto
1 szelet camembert sajt
1 marék rukkola
2 szelet sonka

a pestóhoz:
1 marék bazsalikomlevél
4 koktélparadicsom
1/2 ek. aprított dióbél
1 púpozott ek. reszelt parmezán
1 ek. olívaolaj
só, bors

A paradicsomos pestóhoz az összes hozzávalót tedd egy aprítógépbe és az egészet dolgozd össze. A kenyérszeletek egyik oldalát kend meg a pestóval, pakolj közéjük sonkát, camembert sajtot és rukkolát. Tedd paninisütőbe a szendvicseket és pár perc múlva el is készül.

Sonkás-sajtos tortillatekercs

Hozzávalók (1 személyre):
1 db tortillalap
2 ek. krémsajt
4 szelet csirkemellsonka
4 szelet camembert sajt
1 db. apróra vágott kaliforniai paprika
néhány levél jégsaláta

A tortillalapot sütőben néhány perc alatt süsd meg, majd hagyd kihűlni. Kend meg krémsajttal, tedd rá a kaliforniai paprikát, a salátaleveleket és a sonka- és camambertszeleteket. Tekerd fel és vágd 2-3 cm széles szeletekre és szúrj minden darabba egy fogpiszkálót, így biztosan nem fognak szétesni.

Majonézes tonhalsaláta

Hozzávalók (1 személyre):
1 ek. tejföl
1 ek. majonéz
1/2 tk. mustár
1 csipet só
1/4 citrom leve
160 g tonhal (konzerv)
1 db kaliforniai paprika
3 szem olívabogyó
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót és a citromlevet keverd össze egy kis tálban. A kaliforniai paprikát és az olívabogyót vágd apróra, keverd össze a mártással és végül tedd hozzá a tonhalat. Készíts két szelet pirítóst és helyezd a tetejére a salátát.

Aszalt gyümölcsös joghurt

Hozzávalók (1 személyre):
4 szem aszalt sárgabarack
4 szem aszalt szilva
1 dl frissen facsart narancslé
1 tk szezámmag
1 tk. lenmag
1 tk. durvára tört mandula
1 tk. durvára tört dió
2 ek. finomszemű zabpehely
1 tk. méz
3 ek. natúr joghurt

Vágd apróra és tedd egy lábasba a sárgabarackot, a szilvát, öntsd rá a narancslevet és mérsékelt lángon kevergesd. Körülbelül 3-4 perc alatt az aszalványok magukba szívják a gyümölcslevet, majd tedd félre és hagyd kihűlni. Száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára a zabpelyhet, majd szedd ki egy tányérra és tedd félre.A magokat öntsd a serpenyőbe, pirítsd meg és miután elzártad alatta a lángot, öntsd rá a mézet és kevergesd, amíg minden magot bevon, utána tedd félre kihűlni. Vedd elő a kedvenc poharadat vagy müzlis tálkádat és tedd az aljára a gyümölcsöt, rá a zabpelyhet, a pirított magok felét, öntsd rá a joghurtot és végül szórd az egész tetejére a maradék magkeveréket.

kép forrása: pixabay.com

komment
süti beállítások módosítása