DORENA

Így készül a baconös-cukkinis rakott burgonya

2020. február 09. 01:53 - DORENA

A baconös-cukkinis rakott burgonya egyszerűen elkészíthető tartalmas egytálétel. Ízletes, krémes fogás, amely köretként és főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

rakott_burgonya.jpg

előkészítési idő: 30 perc
sütési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:
800 g burgonya,
1 kis fej vöröshagyma,
1 db cukkini
100 g bacon,
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
50 g camembert sajt

bors
kevés vaj és prézli a serpenyő kikenéséhez

1. A burgonyát hámozás után vágd fél cm vastag szeletekre és főzd meg sós vízben.
2. Egy serpenyőben, közepes lángon kezd el sütni a felkockázott bacont. Kb. 6-7 perccel később, mikor már kisült belőle a zsír nagy része, tedd hozzá a felaprított hagymát és párold aranybarnára. Öntsd hozzá a száraz fehér bort és a tejszínt. Fűszerezd sóval és borssal. Főzd kb. 3-4 percig, majd vedd le a tűzhelyről.
3. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
4. A cukkinit héjastól kb. fél cm széles karikákra szeleteld.
5. A burgonya felét tedd egy mély, vajjal kikent, prézlivel megszórt sütőtálba és sózd meg. A hagymás-baconös-tejszínes mártást terítsd szét a burgonyarétegen. Most jön a következő réteg burgonya és a cukkini, majd öntsd rá a megmaradt mártást és az egészet fedd be vékonyra szeletelt camembert sajttal. Tedd a sütő középső rácsára, és süsd kb. 30-35 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul, és a teteje aranybarna lesz.

komment
Címkék: gasztro recept
süti beállítások módosítása